Hoppa till länkar

Huvudmeny

Detta är Jakop Dalunde

Jakop Dalunde är Europaparlamentariker sedan juni 2016. I Europaparlamentets energi- och industriutskott verkar Jakop aktivt för att reformera systemet med utsläppsrätter och en gemensam europeisk politik för grön omställning till 100% förnybar energi.

Jakop Dalunde är också medlem i jordbruksutskottet och delegationerna för samarbete mellan EU och Ryssland, Moldova och Euronest-delegationen för samarbete med tidigare östliga partnerskapsstater. Jakop säger att De Gröna behövs mer än någonsin: för ett Europa som leder den gröna omställningen, främjar fred och som är en fristad för människor som flyr undan krig och förtryck.

Jakop på Facebook

Minns ni LuxLeaks? För 18 månaders sedan avslöjade en visselblåsare omfattande skattesmitning som satts i system i flera EU-länder. Europaparlamentet tillsatte ett utskott för att utreda skandalen. Detta utskott har nu kommit med ett slutbetänkande där man har utrett hur EU-länderna arbetar mot skatteflykt och lagt fram många konkreta förslag på hur man kan försvåra företags aggressiva skatteplanering. ... Visa merVisa mindre

Se på Facebook

Hur handlar vi idag och imorgon? Hur förändras konsumenters och företags behov av logistik med en accelererande digitalisering?
En panel jag deltog i idag i Almedalen om e-handel.
... Visa merVisa mindre

Se på Facebook

Jakop Dalunde på Twitter

Nyheter & Pressmeddelanden

Vattenfall, brunkolet och EU ETS

När det gäller hanteringen av Vattenfalls brunkolsverksamhet fanns det tre vägar framåt: 1) Att avveckla verksamheten 2) Att driva vidare verksamheten själv 3) Att sälja verksamheten. Miljöpartiet har hela tiden varit tydliga att vi hade … Läs mer

Jakop på Instagram