Att bygga samhället på mångfald

Vid sidan av det politiska engagemanget i Grön Ungdom och Miljöpartiet de Gröna så är jag fortfarande lite aktiv i Svenska Kyrkans Unga, och igår arrangerade vi en interreligiös högtidsmiddag tillsammans med bland andra Sveriges Unga Muslimer, Utrikespolitiska Föreningen Sverige och kampanjen Alla olika alla lika.

I kvällen ingick en guidad rundvandring i Katarina kyrka och Stockholms moské, ett av godsaker dignande halal-julbord, ett panelsamtal om fördomar och stereotyper och en föreläsning av fyra av Sensus multireligiösa guider.

Inför middagen blev jag och Mohammed Amin Kharraki från SUM intervjuade live i Radio P4, vilket kan höras här. Klicka på 16.00-16.30 lite längre ner på sidan och hoppa sedan fram till strax innan mitten. Vårt inslag kommer efter Sugababes – Round round.

Jag känner mig någorlunda nöjd med inledningen, men sen i mitten fick jag inte riktigt fram det jag ville ha sagt.

Men i avslutningen fick jag med det jag främst ville lyfta upp, att vi inte ska stirra oss blinda på enskilda gruppers intressen och diskriminering, utan långsiktigt är lösningen att bygga ett starkt mångfaldssamhälle där olikheter av alla dess slag respekteras och uppmuntras.

Sen undrar jag också vad ett strukturat mångfaldssamhälle är för något, det jag egentligen menade är att man ska arbeta strukturellt för att uppnå det.

3 thoughts on “Att bygga samhället på mångfald”

  1. Du sa inte ”strukturellt” mångfaldssamhälle. Du sa ett ”strukturerat”. Det är roligare 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *