Centern lämnar walk over i miljöfrågan

Pressmeddelande med anledning av Alliansens valmanifest som presenterades idag:

Miljön och de unga är de stora förlorarna i Alliansens valmanifest som presenterades idag. Alliansen fortsätter att prioritera stora skattesänkningar framför miljö- och klimatsatsningar. Inga konkreta åtgärder presenteras heller mot den akuta bostadsbristen.

– Centerpartiet har lämnat walk-over i miljöfrågan. Dagens besked är tydligt: med alliansen vid makten kommer stora skattesänkningar alltid att gå före klimatsatsningar, säger Maria Ferm, språkrör för Grön Ungdom.

– Alliansens enda åtgärd mot den akuta bostadsbristen är att göra andrahandsuthyrning enklare. Det är typiskt för en regering som alltid sätter unga i andra hand, säger Jakop Dalunde, språkrör Grön Ungdom.

1 thought on “Centern lämnar walk over i miljöfrågan”

  1. Bostadspolitiken känns alltför avgränsad. Det handlar inte bara om det ska byggas hyresrätter eller bostadsrätter. Bostadsrätter medför fler problem än de som man normalt talar om. Att bo i bostadsrätt ger oftast inte mer inflytande (utom för styrelsen) än för dem som bor i hyresrätt. Boendemiljön måste förbättras, och inte minst för dem som bor i bostadsrätt (se: Bostadsmyndighet, valfråga 2010; http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=4009).

    Tanken med ägarlägenheter var god men det är med besvikelse jag kan konstatera att ägarlägenheterna inte innebär någon förbättring utan snarare bara spär på problemen.

    Idag brister regelverken på ett sätt som gör det fullt möjligt för varje styrelse i en bostadsrättsförening att dölja i princip vad de vill för medlemmarna. Det finns som regel ingen insyn och inget inflytande för den som bor i bostadsrätt, trots att man är både medlem och delägare i föreningen. Hur rimligt är detta?

    Lagar måste förändras så att bostadsrättshavare får något att säga till om i stället för den oligarki som råder i föreningarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *