Kandiderar till EU-parlamentet

Miljöpartiets provval till EU-parlamentet är igång. Jag har blivit nominerad och har tackat ja. Inom kort kommer jag lägga upp material på denna blogg, kring prioriterade frågor och mina visioner för ett hållbart och humant Europa. Fram tills dess har jag skrivit denna korta programförklaring.

Jag brinner för alla människors rätt att leva och verka var de vill – i frihet från förtryck och nationsgränser. Jag har länge kämpat för att vårt sätt att leva inte ska förstöra vår planet och att klimatpolitiken ska gå i samklang med ett globalt rättviseperspektiv.

Min politiska gärning utgår ifrån ett engagemang för miljö och mänskliga rättigheter – alltid med ett internationellt perspektiv. Detta engagemang har tagit mig till FNs kommission för hållbar utveckling i New York och till klimattoppmöten i Köpenhamn och i Cancún. Det har tagit mig till flyktingläger i Libanon, till ockuperat territorium i Palestina och till biståndsprojekt i Rwanda.

Med detta engagemang vill jag nu förändra politiken på EU-nivå och söker därför medlemmarnas stöd att företräda Miljöpartiet i EU-parlamentet. Jag vill bidra med nya lösningar på klimatkrisen och vara en motpol till en växande främlingsfientlighet. Tillsammans kan vi skapa ett hållbart och humant Europa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *