Tågtrötthet och mot Stockholm

Det känns som jag inte gjort annat än suttit på tåg den senaste tiden. Först 20 timmar från Stockholm till Bryssel. Sen två dagar Citizens Agora, som jag ska försöka skriva något om snart. Kortfattat lärde jag mig en hel del av Jeremy Rifkins keynote om det tredje industriella revolutionen, som kommer finnas som video snart, var delaktig att driva på skärpningar i klimat- och energipaktet. Inte för att de kommer lyssna på Citizens Agora, men ändå. Sen var det en hel del bra nätverkande, framför allt med gröna gruppen i eu-parlamentet med också europeiska klimat-CSO’s.

Billigaste sättet att åka tåg fram och tillbaka till Bryssel är ett femdagars interrailkort, vilket jag passade på att utnyttja på hemvägen. För till Rotterdam för att hälsa på Chloe från amerikanska SustainUS, som jag lärde känna på UN CSD. Sen till Berlin för att hälsa på Markus och Ska, från Federation of Young European Greens.

Bryssel till Berlin via Rotterdam blev närmare tio timmar tåg. Kom fram till Berlin vid elva-tiden på lördagkvällen. På söndagen gick jag och Markus på Deutsches Historisches Museum och sen såg vi Tjeckien – Turkiet. Markus och Ska bor i Kreuzberg, vilket är rätt invandrartätt, speciellt turkar. Vilket betydde rätt låg stämning under större delen av matchen, men mot slutet totalt exploderade hela stadsdelen. Fyrverkerier, visselpipor och glada rop. Underbart.

Från Berlin tog jag sen igårkväll nattåget till Malmö, vilket tog nio timmar. Kom fram till Malmö klockan 8 imorse, åt lite frukost och tog sen tåget till Göteborg via Alvesta. Lite drygt fyra timmar. Väl i Göteborg blev det buss ut till Bergums fritidslantgård, för att föreläsa om ekonomi och internationellt på kurs för nya unga gröna medlemmar. Härligt att få tillbringa några timmar med Grön Ungdoms framtid.

Mindre härligt var att bussen blev försenad, och att jag missade tåget hem till sthlm med tre minuter. Fick sitta och häcka på stationen i två timmar. Och nu är strax den drygt tre timmar långa tågresan klar, tåget kommer till centralen 23.46. Kommer vara glad och pigg på riksdagen imorgon klockan nio 🙂

För övrigt ska sägas att Maria gör ett fantastiskt jobb med FRA just nu.

Uppdaterat: Och självklart är tåget försenat. Ankomst 00.25. Jippie.

2 thoughts on “Tågtrötthet och mot Stockholm”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *