5 thoughts on “Våld är fel, även i anslutning till ESF”

 1. Filed in ”filosofi”? 🙂

  Och nej, inte bättre. GU har gång på gång sagt sig vara emot våld. Min kritik ligger i att det är mycket prat och lite verkstad.

 2. Verkstad kräver ju en del ansträngningar och resurser. Om vi vill prioritera resurser så var det betydligt mer våld i malmö häromdan när HIF möte MFF. En aktion mot fotboll kanske är på plats för att motverka våldet. Eller är visst våld mer prioriterat än annat?

 3. Jag förstår inte vad Tomas vill att vi ska göra, hade vi varit inblandade så hade kritiken varit befogad, men vi var inte arrangörer. Däremot var det fem (?) medlemmar på plats, ingen av de gjorde något annat än att försöka stoppa våldet och ingen av de (iallafall inte vad jag läst eller hört) har sagt något positivt om våldet.

 4. Varför klaga så otroligt mycket på skadegörelse när det sker strukturellt våld varje dag som faktiskt skadar otroligt många människor världen över?
  Varför lägga krut på att fördöma en krossad ruta när det tidigare tågat 10-15000 människor gemensamt och fredligt för en bättre värld några timmar innan?

  Den lilla skadegörelse som skedde anser jag är en så kallad icke-fråga. Det är över huvud taget inte intressant att diskutera om man sätter det i sitt sammanhang. Sluta försöka tjäna populistiska poänger, Tomas! För allas skull.

 5. Slängde in en fråga till Herr Melin i hans blogg, men ställer i princip samma fråga här: hur tänker du bli en effektiv utrikesminister ifall du inte är beredd att gå in och bomba Serbien när Milosevitj gör folkmord? Och om du inte är beredd att bli en effektiv utrikesminister, varför gör du då politik?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *