Anna Ardin om S, PP och valdeltagandet

Anna Ardin, politiskt sekreterare på Broderskap och en av mina favvo-sossar, skriver på Newsmill under den underbara rubriken ”Väljarna har alltid rätt – S måste sluta underskatta dem”

Här är två citat:

Freden är säkert viktigare än nedladdningen för de flesta väljarna; men oavsett om väljarna tänker att piratpartiet är minst lika lämpade för att skapa fred som sossarna eller om de tänker att de kortsiktiga skillnaderna beroende på hur man röstar är små så är ett skrämmande storebrorsamhälle de facto på väg. Och när de existerande partierna, inklusive mitt eget, verkar gå på skivbolagens linje och inte går att påverka är det är inte annat än logiskt att ett parti som försvarar oss mot storebror får stöd. Att försöka vifta bort piraterna som tjuvar är att kraftigt underskatta väljarna.

(…)

Avslutningsvis vill jag också säga att piratpartiet visar för alla som inte röstade i EU-parlamentsvalet att man påverkar mycker mer genom att rösta jämfört med att låta bli. Det svider faktiskt mycket mer hos de övriga partierna att PP fick 7% än att över 50% inte röstade alls. 214 tusen är ett problem som vi i riksdagspartierna kommer ägna hundratals möten och analystimmar åt, men att 4 miljoner röstberättigade inte röstade kommer vi troligtvis att nämna mer i förbifarten

Och snart kommer ett inlägg med en första analys.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *