Att sitta i en stadsdelsnämnd

Denna vecka blir det mycket fokus på Kungsholmens stadsdelsnämnd. Jag jobbade både lördag och söndag, så jag tog ledigt igår och spenderade eftermiddagen läsandes möteshandlingar i Sandras soffa. Tack för hjälpen. På kvällen var det sedan möte med resten av oppositionen i nämden, och vi diskuterade oss fram till gemensamma skrivningar.

Och eftersom vänsterpartiets ordinarie ledamot Reijo ”kommunalt schampo” Kittilä inte var där, så gick det ganska enkelt.

Ikväll har Kungsholmens sociala delegation möte, vi kommer sitta och komma fram till vem som har rätt till hemhjälp, vilka som ska få försörjningsstöd och vem som ska få adoptera. Men också vilka föräldrar som kommer förlora vårdnaden över sina barn. Det rätt psykiskt krävande att läsa sida ut och sida in om dessa livsöden. Men om vi inte gjorde det, skulle dessa barns livsöden vara än värre.

Och på torsdag så har själva stadsdelsnämnden sitt sammanträde. Vi kommer bland annat diskutera nya intagnings- och kvargåenderegler för plats i stadens förskoleverksamhet, en ny ersättningsmodell för vård- och omsorgsboenden i ett valfrihetssystem och antidiskrimineringsklausulen i Stockholm Stads upphandlingar.

Plus massa annat smått och gott. Jag har suttit i nämnden sedan januari, och jag börjar nu verkligen uppskatta det. Jag börjar få koll på alla olika instanser och förkortningar, vem som beslutar över vad och rent allmänt hur saker fungerar. Det har varit otroligt lärorikt, och jag känner att jag nu kan börja leverera tillbaka på allvar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *