Borgerliga politiker försvarar eller förminskar Israels brott

Idag skriver jag och Maria FermNewsmill om hur framträdande borgerliga politiker försvarar eller förminskar Israels brott:

Israels agerande är ett tydligt folkrättsbrott, inte minst på grund av att attacken skedde på internationellt vatten. Det är folkrättsexperter eniga om. Att i det läget börja diskutera huruvida det är ok att döda människor eller vem som provocerat vem är att blunda för huvudfrågorna. Vad gjorde Israels militär där över huvud taget? Och varför blockerar Israel gränserna runt Gaza och hindrar livsavgörande humanitärt stöd från att nå fattiga människor i misär?

Varje gång ett land gör sig skyldig till den här typen av övergrepp måste omvärlden reagera. Det gäller Nordkorea, det gäller Kongo, det gäller Eritrea, det gäller USA och det gäller faktiskt också Israel. Det kan aldrig, under några omständigheter, vara ok att skjuta på biståndskonvojer. Om borgerliga politiker inte ens kan vara överens om detta enkla, hur ska de då kunna enas om en utrikespolitik för fred, demokrati och mänskliga rättigheter?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *