Om CUF:s fackfuckar-kampanj och McDonalds

Idag skriver jag och Maria Ferm om sambandet mellan CUFs fackfuckar-kampanj och McDonalds på Newsmill.

Det behövs varken sänkta löner eller försämrade rättigheter för att skapa fler jobb. Det behövs en regering med framtidstro och visioner om någonting annat än att klamra sig kvar vid makten.

Ida Gabrielsson skriver också om ämnet på SVTdebatt.

En rödgrön regering måste göra tvärtom och underlätta för människor att gå med i facket. Las måste stärkas, så att även unga omfattas. Fasta anställningar måste åter bli norm på arbetsmarknaden. Att anställa på otrygga villkor får inte löna sig. Vi föreslår en straffavgift för de arbetsgivare som utnyttjar unga.

För att skapa nya möjligheter för ungdommar att börja jobba måste de förstås känna trygghet på sina arbetsplatser. Om ett etablerat företag så som McDonalds kan fuska med sina anställdas arbetsvillkor och löner, hur ska unga våga lita på några arbetsgivare överhuvudtaget?

CUF:s clownkampanj kan inte ha tajmats bättre…för oss rödgröna. De hånar ett system som faktiskt är till för att skydda anställda från exakt vad som hände på McDonalds. Skandalen visar istället att fler ungdommar måste gå med i facken som är till för att skydda människor från just dessa orättvisor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *