Dags att ta nya tag efter valrörelsen

Efter att ha arbetat hårt i valrörelsen behövde jag en liten paus i det politiska arbetet, även om jag behövde lägga en del energi på internt arbete. Som språkrör för Grön Ungdom är jag adjungerad till riksdagsgruppen, partistyrelsen och partistyrelsens arbetsutskott. Detta tar en hel del tid, men är både roligt och utvecklande.

Första AU-mötet efter valdagen, då det parlamentariska läget skulle diskuteras, var otroligt spännande. Miljöpartiet ska verkligen ha cred för tilliten att låta Grön Ungdom delta och påverka på högsta nivå.

Men efter ett par veckor på halvfart är det nu dags att köra igång på allvar igen. Jag ska kuska landet runt och träffa alla nya medlemmar som vi har värvat. Inför valrörelsen så satt vi i förbundsstyrelsen och tänkte att om vi anstränger oss hårt så kommer vi nå 3000 medlemmar 2010.

Vi ligger i dagsläget på 3700 och är på god väg att nå 4000 till årsskiftet. I så fall har Grön Ungdom fördubblat sitt medlemsantal på bara ett år. Helt fantastiskt.

Jag vill också ut och träffa regionernas styrelser, för att se vad riksorganisationen kan göra bättre för att det ska vara enkelt och smidigt att utveckla den regionala verksamheten i Grön Ungdom.

Efter valet så var det lätt att känna sig lite nere. Vi var ledsna att inte få bilda en rödgrön regering, och det är oerhört beklagligt att Sverige i riksdagen nu har ett främlingsfientligt parti med rasistiska rötter.

Det fanns en tid att sörja, men den tiden är över nu. Nu är det dags att ta nya tag och bygga en ännu starkare grön rörelse. En rörelse som i opposition kan utmana regeringen, som kan sätta våra frågor på dagordningen och göra ett ännu bättre val 2014!

Deppa inte – organisera dig! Vi ses på fältet och på nätet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *