Jag och Maria avgår i februari

Pressmeddelande:

Grön Ungdoms språkrör Maria Ferm och Jakop Dalunde meddelar idag att de avgår i samband med riksårsmötet i februari 2011. Maria och Jakop är stolta över sina tre år som språkrör tillsammans.
Miljöpartiet de Gröna gjorde sitt bästa val någonsin och särskilt bra gick det hos unga väljare, där hela 16% röstade grönt. Grön Ungdom skördade stora framgångar i skolvalen och har under valrörelsen fördubblat sitt medlemsantal.

– Det finns ett stort engagemang för solidaritet och en hållbar värld hos unga idag. Det känns väldigt bra att kunna lämna över när Grön Ungdom växer, sprudlar av engagemang och en vilja att förändra, säger Maria Ferm.
– Samtidigt som vi har förstärkt förtroendet i klimatfrågor har vi också bidragit till att de gröna inte längre ses som en enfrågerörelse. Bland unga upplevs vi som de enda med helhetslösningar på framtidens utmaningar, säger Jakop Dalunde.

Maria Ferm är nu invald i riksdagen, där hon är ledamot i Justitieutskottet samt Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson.

Jakop Dalunde är nu invald i Stockholms stadshus och kommer arbeta för att knyta ihop det lokala och globala i klimatfrågan, bland annat på klimatmötet COP16 i Cancún.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *