Efter mötet med irakiske flyktingen Mike på Lesbos – Återförening i Stockholm?

Under mina 13 dagar som volontär (som jag skriver mer om här) på Lesbos mötte jag många både fascinerande och fruktansvärda livsöden från människor på flykt. Ett av de tillfällen som satte störst avtryck var mötet med Mike, som jag skrev om på Facebook den 22a september.

mike2

Igår, snart två veckor senare möts jag av följande nyhet.

mike5

Mike är nu alltså i Stockholm. Han har av alla tänkbara ställen övernattat i just Katarina Kyrka, vilket är min egen hemförsamling och där jag sitter i kyrkorådet. Herrens vägar äro outgrundliga. Jag har fått tag på Mikes telefonnummer och försöker nu få kontakt med hon. Det hela känns helt svindlande och jag måste nästan nypa mig i armen. Hoppas jag får tag på honom idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *