Grön Ungdom på offensiven i klimatfrågan

Det märks att valrörelsen är igång nu och Grön Ungdom går på offensiven i klimatfrågan. Häromdagen skrev jag på SVT Debatt om att Centerpartiet borde ta strid mot miljöproblemen istället för miljörörelsen, angående att de kritiserade Svenska Naturskyddsföreningen.

Idag skriver jag och Erik MalmSvD Brännpunkt om hur svenska regeringen aktivt saboterar klimatmötet i Bonn som avslutas idag. Samtidigt skriver Lorentz Tovatt på samma tema på Politikerbloggen.

Ska vi vinna det här valet och se till att Sverige återtar ledarskapet i den globala gröna omställningen så måste vi fortsätta trampa upp tempot! Nu kör vi!

2 thoughts on “Grön Ungdom på offensiven i klimatfrågan”

  1. Maken till hyckleri har sällan skådats!

    Det som MP propagerar för, efter sol och vind, är biobränsle. Biobränsle innebär skog, massor med skog som behöver fällas och eldas eftersom de skall ersätta kärnkraften med det. Hur tänkte de nu??? Skall du bevara skogen eller elda den???

    Nu spelar det faktiskt ingen som helst roll om man låter skogen stå och självdö, göra papper av den eller elda den. Allt ingår i det stora biologiska kolkretsloppet. Det påverkar inte atmosfärens koldioxid. Alls. Punkt. Slut.

  2. Så om jag tolkar (mp) resonemang i artikeln rätt så vill ni ha ett basår för när man räknar kolsänkan i skogen, och för varje skogsavverkning så ökar sveriges utsläpp.
    Vad händer då när vi skall ha er biobränslen, eller om stormen Gudrun slår till igen? Då blir Sverige en stor miljöbov….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *