Om jag lyssnar på dig så lyssnar du på mig

Centern har nu kommit fram till att det är okej att avlyssna medborgare, så länge de inte är svenska. Riktiga européer minsann där!

Detta måste ju då innebär att de tycker att det är ok att andra länder lyssnar av våra medborgare, eftersom vi får lyssna på deras. Och med planerna på att inrätta en underrättelsepool för EU (där USA får vara med också), så kommer det gå lätt att utbyta den typen av information.

Detta nationalstatsvurmande från ”liberalerna” är ju bara fånigt, varför ska just svenska medborgares integritet värnas, och inte andras?

Vi ska helt enkelt inte bidra till ökad avlyssning generellt, tvärt om.

Riv upp FRA-lagen!

Andra som bloggar om saken: Maria WetterstrandMaria Ferm, Rick Falkvinge, HAX.

7 thoughts on “Om jag lyssnar på dig så lyssnar du på mig”

  1. Poängen med utredningen är att utreda behovet och konsekvenserna med signalspaning.

    Och poängen med uppgörelsen med sossarna om upprivningen och utredningen är ju inte utredningen i sig, utan att stoppa sossarna från att innan valet 2010 göra upp med borgarna om en FRA-light.

    Då är en utredning ett billigt pris.

  2. Fast detta är ju möjlig redan idag. För att förhindra detta måste man mycket noggrannare reglera vilken information som FRa får inhämta eller lämna ut i byteshandel med andra säkerhetstjänster.

  3. Jag kan bara hålla med dig. Varför skall vi hjälpa till med att kränka andra människors rätt till ett privatliv, bara för att dem inte befinner sig i Sverige.

  4. Ryktet säger att USA och Storbrittanien redan löser motsvarande problem (dvs förbud att avlyssna sina egna medborgare) på precis detta sätt inom Echelon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *