Rödgrön vinst i socialt entrepenörskap

Idag deltog jag i Politikerutmaningen i socialt entrepenörskap, som ägde rum i Entrepenörskyrkans. Andra deltagare var bland andra riksdagsledamöterna Maryam Yasdanfar (s) och Sofia Arkelsten (m) och Karin Pilsäter (fp).

På 15 min skulle vi blockvis brainstorma fram ett nytt social företag och pitcha det för juryn. Såhär skriver Nya Affärer om vårt rödgröna förslag:

Först ut var de rödgröna, som representerades av Maryam Yazdanfar (s) och Jakop Dalunde (mp).

”De outnyttjade resurserna finns i Stockholms förorter. Det finns en outnyttjad språkkompetens och samtidigt finns det många växande marknader världen över dit svenska företag till exportera men saknar språkkunskaper. Syftet är att sammanlänka dessa saker”, inledde Jakop Dalunde.

Det tänkta företaget skulle dels erbjuda kommuner och privatpersoner utbildningar i språk för att kunna jobba mot näringslivet i olika länder.

“Dessutom erbjuder vi våra konsulttjänster både till samhälle och näringsliv. Vi ser oanade möjligheter, dels att kunna ha verksamhet i Sverige men också på plats i andra länder. Det kan även kopplas till Sidas verksamhet i olika länder med mikrolån och annat”, sa Maryam Yazdanfar.

Detta ledde till vinst både när det gäller själva affärsidén och pitchen. Hela utmaningen kan ses här

och här är en intervju med mig och Maryam efteråt:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *