Sverige har fått sämre klimatpolitik

Idag skriver jag på UNT.se om att Sverige har under de senaste åren rasat internationellt i grenen klimatpolitk från tionde till artonde plats. Climate Action Network har sammanställt ett rankning där Sverige i dagsläget ligger efter länder som Tyskland och Norge men även utvecklingsländer som Kina, Indien, och Sydafrika. Sverige har fallit i rankningen när det gäller både den internationella totalrankningen och vår aktuella klimatpolitik. Detta har naturligtvis skett pga många av regeringens beslut, men misskötseln av statliga Vattenfall är en uppenbar del i det hela.

Vi gröna menar att Centerpartiet haft fel under de gångna fyra åren och att de fortfarande har fel. Vattenfall kan med rätt styrning leda utvecklingen mot ett mer hållbart energisystem.

Att stoppa Vattenfalls aggressiva investeringsstrategi är en viktig valfråga. Vattenfall har under 2000-talet utvecklats till en av Europas ledande miljöbovar.

Vattenfall är ett statligt företag som måste förändras från att investera i gammalmodigt och smutsigt kol till hållbara förnyelsebara alternativ.

Vi gröna är inte rädda för att ta strid för de idéer vi tror på. Vi är fast beslutna att driva en politik för att modernisera Sveriges energisystem och ta ett ledarskap för att ställa om energisystemen i hela världen. En sådan politik skapar dessutom nya och hållbara gröna jobb. Alternativet är en global klimatkatastrof.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *