The Future Role of Night Trains – seminarium i EU-parlamentet

Debatten om flygets klimatpåverkan går het och allt fler berättar om att de helt slutat flyga genom bland annat #jagstannarpåmarken.

Att fler tar ansvar för att göra klimatsmarta val är inspirerande, men så länge flyget är billigare och enklare än tåget kommer vi aldrig få ner utsläppen. Min uppgift är att vända på ekvationen – det hållbara alternativet måste vara det bästa alternativet.

Därför kämpar jag för fler och bättre nattåg i hela EU, något som gör det mycket enklare för resenärer att välja bort flyget.

Imorgon anordnar Lucy Anderson från Storbritanniens socialdemokratiska parti Labour och jag ett seminarium i EU-parlamentet om nattågens framtid. Deltar gör bland annat Österrikiska tågbolagets ÖBB:s VD som lyckats öka nattågstrafiken och vill bygga ut till fler länder i Europa.

För er som inte är i Bryssel sänds seminariet live på min Facebook-sida och kommer finnas tillgängligt i efterhand på min hemsida.