FYEG, limerickar och Martin Wikner

I april ska Federation of Young European Greens ha sitt årsmöte. Grön Ungdom är inga riktiga medlemmar där, utan bara observatörer, av en del olika anledningar. Iallafall hade det blivit något fel i kommunikationen, så jag missade kallelsen och hade inte en blekaste aning om det annalkande mötet. FYEG ville dock gärna att vi skulle komma, så samma dag som sista anmälningsdagen så hörde dom av sig till vårt kvinnliga språkrör Ellinor Scheffer och frågade om vi inte skulle skicka någon. Hon kollade med mig om jag kunde åka, och det kunde jag, så vips så ska jag åka till Wien om en dryg månad. Kul, speciellt eftersom FYEG betalar resa och boende.

Grön Ungdoms förbundsstyrelses interimistiska sammankallande Martin Wikner tyckte det var lite kul att jag på kort tid med kort varsel blivit skickad på så många resor som andra utländska organisationer sen pyntat kulorna för, så han skrev denna lilla limerick saken till ära:

I FS satt Jakop Dalunde
Han reste så mycket han kunde
”Inget cashar jag!”
organisationernas förslag:
No problem, my friend, we will fund thee!

2 thoughts on “FYEG, limerickar och Martin Wikner”

  1. Trodde att ni miljöpartister bojkattade flyget helt och hållet ;P

    Man jag ska inte döma någon för jag flög själv för en vecka sedan. Men då borde å andra sidan inte mp dissa ”shoppingresor”.

  2. Jag säger bara att i framtiden så måste vi försaka shoppingresorna i större utsträckning. Det vi gröna framför allt vill göra är INTE att stå med pekpinnen och peka på individer som gör fel. Bättre då att göra en strukturförändring, såsom grön skatteväxling, koldioxidskatt, flygskatt, utsläppsrätter.

    Vi vill ändra premisserna för människors livsval, så att det blir enklare och mer självklart att välja det som skonar vår planet, och välja bort det som skadar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *