Gärna Israel, men inte Venezuela.

Carl S kommenterar bra om USAs krav på att Sverige inte ska exportera vapen till Venezuela.

Alltså:
Sälj gärna vapen till Israel, som sysslar med terrorism, apartheid, ockupation av andra länder, bryter mot mängder av FNresolutioner, mördar demokratiskt valda representanter för andra länder inklusive FN-observatörer som skulle kunna råka se massakrer på civila.

Men sälj för helvete inte vapen till en demokrati som befinner sig under ständigt hot från en våldsam högeropposition som tillsammans med CIA har försökt förinta demokratin i landet och tvinga landet till ekonomisk lydnad och reform (alltså ungefär vad USA och liberaler försökt göra i centralamerika de senaste decennierna).

Visserligen gillar jag inte vapenexport överhuvudtaget. Och jag har på senare tid blivit lite mer skeptisk till Hugo Chavez efter hans flirtande med diktaturen i Vitryssland. Men ändå. Carl S har seglat upp som en av mina favvobloggare.

3 thoughts on “Gärna Israel, men inte Venezuela.”

  1. Självklart måste vi vara kritiska mot Chavez. Tydligen jävlas han en hel del med någon ursprungsbefolkningsgrupp som råkar bo på ett ställe med viktiga miljöresurser som landet är ute efter. Så vitt jag vet så funtar man på att få bort dem därifrån.

    Sen är vitryssland en ganska vidrig stat, och Iran är väl närmast fascistiskt – men jag tror ändå att det är bra att USAs internationella makt bryts ned, vilket ju är precis vad Chavez & CO: bidrar med.

    Tack för positiva responsen! =D

  2. Chavez är intressant (på både gott och ont) och den i Sverige som varit bäst på att skildra utvecklingen i Venezuela är Magnus Linton, t.ex. i Arena och boken Americanos. Jag instämmer med dig, Jakop.

  3. Chàvez har ju för fan gjort sig själv till diktator! Jag kan bara inte fatta hur ni kan stödja en sådan man bara för att han är anti-USA. Och att Israel skulle ha mördat FN-observatörer? Hänvisa till källor, tack, för jag skulle gärna vilja se vilka som stöder en sån jävla lögn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *