Öppna Sveriges armar för fri migration!

Sverige måste öppna sina armar för större migration. Vi har en moralisk skyldighet att dela med oss till de som flyr undan krig, misär och miljöförstöring, och föra en generös asylpolitik. Vi måste också fortsätta öppna upp arbetskraftsinvandringen av två skäl. Dels är det bra samhällsekonomiskt, det finns idag stor arbetskraftsbrist i viktiga nyckelyrken, men det är också viktigt ur det liberala perspektivet att alla människor har rätt att leva och verka var helst de vill. Nationsgränser är en del av det förgångna, och ska brytas ner.

Här skiljer sig de Gröna både från högern och vänstern, genom att konsekvent arbeta för en fri invandring. Vänstern vill ha generös asylpolitik, men inte arbetskraftsinvandring. Högern tvärt om.

Igår fick jag ett samtal från en arg sverigedemokrat som öste kritik mot ”invandrarna”. Alla Sveriges problem skylldes på ett kollektivt ”dom”. Man vet ju hur ”dom” är, ”de” bryr sig bara om pengar, brudar och bilar. ”De” arbetar svart, är allmänt kriminella och snyltar på ”vår” välfärd. Alla människor som kommer hit från en annan kultur dras över en enda kam.

En tragisk människosyn. En människosyn som tyvärr återges, om än i light-version, från den moderata migrationsministern Billström på DN Debatt igår. Till den fantastiska rubriken ”Ställ tydligare krav på våra invandrare” fortsätter ”vi och dom”-tänkandet. Invandrare som grupp är några som samhället generellt måste ställa högre krav på. För ”de” är ju så lata, medans ”vi” är duktiga samhällsmedborgare. Med sådana moderater behövs inga sverigedemokrater.

Den gröna synen är radikalt annorlunda, och kan enkelt sammanfattas i en mening:

Sverige har inte problem med invandring, Sverige har problem med rasism.

Det är bra om fler människor vill komma till Sverige, och de får gärna komma från andra kulturer. Det berikar oss på många olika sätt. Tyvärr hindras det idag av protektionistiska regler och gammeldags rasism.

Detta vill vi gröna förändra!

Därför blir en mycket gladare av att läsa DN Debatt idag, där det migrationens vikt för Sveriges framtid stärks och dess goda inverkan för samhällsekonomin lyfts fram.  Gott så.

Läs också A gay globetrotters inlägg om huruvida vi har plats för fler i Sverige eller inte.

Titta också gärna på mitt gamla inlägg om hur miljöförstöring världen över driver migration, och att då vi har varit med och orsaket miljöförstöringen så har vi en skyldighet att ta emot migranterna.

Pingat på intressant.se   Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

9 thoughts on “Öppna Sveriges armar för fri migration!”

 1. Jag tror att det finns goda möjligheter att driva på för en bättre migrations och integrationspolitik genom att fördjupa samarbetet mellan Alliansregeringen och Mp i denna fråga. S och SD kan då få skrika sig hesa när de vill torgföra sina respektive inskränkta perspektiv, de vill ju båda minska/reglera invandringen fast från lite olika utgångspunkter.

 2. Oscar: Alliansen må ha rätt när det gällar arbetskraftsinvandring, men när det kommer till integrationspolitiken något direkt berömvärt.

  Men det skulle vara kul om det förändrades.

 3. Saken är ju den att vi köper inte ert påhitt om att sänkt inkomstskatt och försämrade socialförsäkringar skapar fler jobb.

  Vi gillar inte er idé om att det är på grund av att människor skulle vara lata som de är arbetslösa, och att detta skulle extra mycket vara fallet när det gäller invandrare.

  Det som däremot är bra är sänkta arbetsgivaravgifter, speciellt kopplat till längden på arbetslöshet. Det behövs också satsas mer resurser på utbildning för att matcha arbetstagare med arbetstillfällen.

  I dagsläget har vi en situation där vi både har arbetslöshet och arbetskraftsbrist, men de som är arbetslösa har inte den kompetensen som krävs för de lediga arbetstillfällena. Att då bara över brädet försämra levnadsvillkoren för de som saknar arbeta är inte bara fel väg att gå för att lösa problemen, det är också fel moraliskt.

  Istället måste vi satsa på utbildning och anti-diskriminering.

 4. ”Sverige har inte problem med invandring, Sverige har problem med rasism”

  Vadå, sjävlklart är dagens invandring ett problem, framförallt ett ekonomiskt sådant. Invandringen kostar sveriges befolkning ca 100 miljarder årligen. man märkar också av ökad kriminalitet. Det är Fakta
  som du aldrig kommer ifrån.
  Sedan är det upp till svenska befolkningen att bestämma hur det ska fortsätta.

 5. Karl:

  Jag vet inte var du får din lämpligt runda summa 100 miljarder ifrån, men jag betvivlar den starkt. Och om det fanns en siffra som ens var i närheten så måste ju den jämföras med vad ”svenskarna” kostar. Rent nationalekonomiskt är det mycket bättre att ta emot migranter i åldrarna 20-30 år, som inte kostar pengar i uppväxt och skola.

  Sverige vinner stort nationalekonomiskt på migrationen, så enda problemet med migrationen är att den är för liten.

 6. Det handlar inte längre om naiva visioner, alla med lite sunt förnuft i bakhuvudet (alla utom quislingen Bengt Westerberg då) förstår att 100 000 invandrare per år är ohållbart.

  Konceptet med integration kan vi glömma, integrationen i Sverige har varit nere sedan 70-talet, massintegration är bara en naiv politisk dröm.

  Massinvandringen är en katastrof ur ett social perspektiv, där man lägger grunden för etniska konflikter i framtiden.

  Ur ett ekonomiskt perspektiv är det helt enkelt vansinnigt, speciellt med tanke på den höga arbetslösheten i landet.

  Exempelvis Norrköping kommuns siffror över vad invandringen kostar kommunen (55%+ av biståndet betalades ut till utrikesfödda/flyktingar, andelen utrikesfödda i kommunen är 12%):
  http://frianyheter.wordpress.com/2009/01/27/kommunfakta-norrkoping/#comments

  Sist har vi det kulturella perspektivet. Sverige håller på att förändras, och då är det inte enbart svenska traditioner som åsyftas utan våra värderingar. Saker som framstår som självklara nu, kommer förmodligen i framtiden
  att vara mer omdiskuterade. Kommer svenska flickor och kvinnor i Malmö att behöva gå i slöja om 20-30 år för att ”visa tillbörlig respekt” för den muslimska befolkningen. Kommer det ens att finnas några etniska svenskar kvar i staden? En bättre fråga är kanske, kommer det att finnas några kristna (alla med kristen bakgrund, inte uttalat troende) kvar i staden? Detsamma gäller städer som Landskrona och Helsingborg.

  Något måste göras nu, om idioter som Bengt Westerberg får större utrymme att diktera svenska immigrationspolitik så kommer ingen av oss att känna igen landet om 20-30 år. Vill ni verkligen att era barn eller barnbarn ska få sota för våra misstag? En balkanisering håller på att hända och vi har nått punkten för att göra ett vägval, 2014 så kommer vi att ha tagit in 800 000 – 1 miljon fler utomeuropeiska invandrare till Sverige enligt rapporten (majoriteten muslimer).

  Så tänk lite människor, vad tror ni kommer att hända?

 7. forts på tidigare inlägget:

  På vilket sätt tror ni att en markant förändring kommer att ske till det bättre om massinvandringen fortsätter?

  Eller är ni nöjda med alla de negativa sociala effekter som massinvandringen lett till, för då är jag rädd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *